GCCM – Mistrovství klubu na rány 2015

Ve dnech 19. a 20. září se uskutečnil již třináctý ročník mistrovství klubu na rány na golfovém hřišti ve Mstěticích. Letošní tropické počasí se na kvalitě hřiště vůbec neprojevilo. Velice kvalitní greeny mají rychlost 10 stop. Do turnaje se přihlásilo celkem 93 golfistů a golfistek. O mistrovské tituly se bojovalo ve hře na rány bez vyrovnání v kategoriích ženy a muži. Vypsány byly ještě soutěže – společná stableford, PRO, dívky do 15 let a kluci do 15 let. Jen na seniory se ve Mstěticích zase zapomnělo.

Mistrovství klubu – první den  

Mistrovstvi.

První hráče na startu, jehož začátek byl stanoven na osmou hodinu ranní, přivítalo výborně připravené hřiště a slunečné počasí, které hráče provázelo celý den. Pohled na výsledkovou listinu prvního dne sliboval urputné boje o mistrovské tituly v obou mistrovských kategoriích.

 

Galerie – první den

Mistrovství klubu – druhý den

Mistrovství 2015 - ceny.

Výborně připravené hřiště, obtížné navrtání jamek a zatažená obloha – takové bylo uvítání všech golfistů a golfistek  do druhého kola bojů o mistrovské tituly.

O mistru klubu nebylo rozhodnuto ani po 36 jamkách. Dle propozic v případě rovnosti výsledků na prvním místě rozhoduje o vítězi rozehrávka „Sudden Death“ hraný z jamky č.1, č.8 a č.9 do rozhodnutí. Rozhodnuto bylo hned na první jamce, když Adam zahrál první ránu mimo hranice hřiště. I když Markova první rána skončila v bunkru těsně pod hranou bylo vítězství  na dosah ruky. Marek nezaváhal a po zásluze zvítězil.

V kategorii žen bylo rozhodnuto již po první devítce. Ze třetího místa zaútočila fantastickým způsobem Michaela, která zahrála na jamce 2 a 9 berdie a soupeřkám se vzdálila na rozdíl 3 ran. Suverénní hra Michaely nenechala nikoho na pochybách kdo bude mistryní klubu na rány pro rok 2015. O druhé místo se vedl tuhý boj mezi Terezou a Kristýnou.

Bohužel, stejně jako loni se souboje o mistrovský titul  nezúčastnily mistryně klubu z minulých let Kateřina Rusové a Lucie Krajná. Kateřinu, kterou z mistrovského klání vyřadila bolest zad, jsme mohli vidět jen v roli kedika.

Galerie – druhý den

Mistrovské tituly ve hře na rány pro rok 2015 získali:  Marek Zíta a Michaela Kverková

 

Výsledky jednotlivých soutěží:

muži bez vyrovnání: 1. Marek Zíta  – 147(+3), 2. Adam Čapek – 147(+3), 3. Robert Fikar – 148(+4)

ženy bez vyrovnání: 1. Michaela Kverková – 155(+11), 2. Tereza Málková – 164(+20), 3. Kristýna Tregnerová – 166(+22)

společná stableford:  1. Roman Marciňa – 77,  2. David Martinek  – 76, 3. Marek Zíta  – 75

dívky do 15 let : 1. Lucie Váchová  – 195,  2. Agáta Trubková – 229,

kluci do 15 let : 1. Jan Volenec  – 176, 2. Vojtěch Vejlupek – 178, 3. Stanislav Uma jun. – 182

PRO: 1. Adam Rajmont – 145(+1), 2. Lukáš Hrouda  – 149(+5), 3. Markéta Křížová – 153(+9)

 

Mistrovské tituly ve hře na jamky pro rok 2015 získali: Miloslav Kuba a Tereza Málková

Galerie – vyhlášení výsledků

Příspěvek byl publikován v rubrice Golf se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *