Mstětický Myšák 2014 – finále

Dvacet kvalifikačních turnajů v pořadí již deváté golfové tour  “Mstětický Myšák” bylo odehráno. Od dubna do října se alespoň jednoho turnaje hraného systémem Stableford zúčastnilo přibližně 500 golfistů a golfistek. Cílem bylo získat ve dvou kategoriích – mistrovské a amatérské – co nejvíce bodů do průběžného žebříčku. Do jednodenního finále postoupilo prvních 120 hráčů s nejvyšším bodovým ziskem,  započítávaným ze všech turnajů daného hráče.  Finálové kolo se hrálo na rány s vyrovnáním 11. října na golfovém hřišti ve Mstěticích a bylo v něm možno získat dvojnásobný počet bodů. Hráči byli rozděleni do dvou kategorií – juniorské  a hráči velkého finále. Doslova královské ceny čekaly na  juniory a 50 hráčů velkého finále. Také bílá myška – cena útěchy – se nemohla dočkat svého majitele.

 Finálový turnaj

Mstětický Myšák 2014

.

Do finálového klání nastoupilo 8 juniorů a 60 hráčů velkého finále. Počasí bylo velmi příjemné, dešťové přeháňky se nekonaly a hlavně vítr si vzal dovolenou. Hřiště bylo ve vynikajícím stavu, rychlost greenů vysoká, navrtání finálové.

Bohužel, změna pravidel však způsobila, že první tři místa v kategorii juniorů byla již obsazena  z kvalifikačních turnajů. Také absolutní vítěz byl již znám před finálovým kláním. Bojovalo tedy jen o stříbro a bronz. Tuto skutečnost nemohl změnit ani dvojnásobný počet bodů z finálového kola.

          Boje o konečné pořadí končily na 18. jamce přátelským podáním ruky a poděkováním za hru. Rozhodčí moc práce neměli, finále probíhalo v přátelské atmosféře.

Finálový turnaj – galerie

 

 Vyhlášení výsledků a kuchařská show,

Mstětický Myšák 2014 - Finále

.

Velkolepé zakončení devátého ročníku „Mstětického Myšáka“ slibovala tato pozvánka, zaslaná nejen členům klubu: „… i když si zrovna nejdete zahrát, tak Vás srdečně zveme na kuchařskou show a k výbornému jídlu Vám bude hrát skvělá kapela, takže společně prošoupeme podrážky.“  Co bylo slíbeno bylo více než na 100% splněno.

            Již během vyhlašování výsledků bylo možno sledovat kuchařskou show pod vedením  šéfkuchaře Martina Procházky. Letošní obětí se stal nádherný 35 kg vážící tuňák, ze kterého po dvou hodinách zbyla jenom kostra.

             Díky podpoře sponzorů, jejichž řady se pro letošní ročník zase rozrostly, bylo pro soutěžící připraveno velké množství hodnotných cen.

V juniorské kategorii zvítězil již podruhé Štěpán Vrba, před Vojtěchem Vejlupkem  a Nikol Pospíšilovou. Gratulujeme!

Ve velkém finále zvítězil Milan Vejlupek,  před Michalem Krohem a Martinem Kuklíkem. Gratulujeme!

Devátý ročník golfové tour “Mstětický myšák” úspěšně skončil. Ať žije ročník desátý!!!

Prohlédněte si i starší golfové stránky zavzpomínejte na minulé ročníky Mstětického Myšáka.  První byl již v roce 2006.

 Vyhlášení výsledků a kuchařská show – galerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Golf se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *